Tuesday 27 October 2015

Teisipäev, 27. oktoober

Teisipäev algas meie projektiseltskonnal eriti vara, sest tahtsime jõuda Alam-Pedja looduskaitsealale, Selli-Sillaotsa rabarajale juba enne päikeseloojangut. See tähendab, kogunemisajaks Vanemuise alumises parklas oli märgitud juba 6:30. Tegelikult oleksime võinud isegi varem alustada, sest punasena kumava päikesetõusu kauneimat hetke nägime seekord vaid bussiaknast. Jalutasime läbi umbes viiekilomeetrise raja ning meie kaks toredat giidi seletasid vahepeal, mis taimi ja loomi rabas tavaliselt näha võib olla. Külma peletamiseks mängisime ka mängu "Kui sa oled kunagi...", kus saime veidi hüpata ja vigurdada.


Kooli jõudsime teiseks hommikusöögiks ning meie imearmsad kokad olid valmistanud omletti, peekonit ja pannkooke moosiga!!! Pärast toitu jätkasime aga tõsise projektitööga, sest vaikselt hakkas lähenema projekti tulemuste esitlemine. Õhus oli suurt ühtsustunnet, sest lisaks enda grupi tööle aitas enamus õpilastest ka teisi gruppe. Päeva lõpuks oli kõigil gruppidel valmis idee ning ka võrdlemisi suur osa teostusest.

Õhtuks olime planeerinud oma kultuuride tutvustamise ning kuidas muudmoodi saakski seda teha, kui ikka läbi toidu. Kõik õpilased olid toonud maitsmiseks oma riigi tüüpilisi toite ning toimus food court, kuhu olid kutsutud kõik projektiga seotud inimesed koos peredega, HTG juhatus ja õpetajad. Eestlaste laual olid esindatud kiluvõileivad, kama, kohukesed, kali jpm, sakslaste laualt leidsime palju erinevaid võileibu ja Ritteri šokolaadi, belglased olid maitsmiseks toonud näiteks kuulsaid Belgia vahvleid, tikuvõileibu ja kohapeal vaaritanud ka šokolaadikreemi. Et siiski kellegi kõht tühjaks ei jääks, olid meile tugevamat soolast toitu valmistanud ka Treffneri toredad kokatädid.




Hiljem mindi jälle lahku, mõned meist mängisid koos lauamänge, osa käis kinos ja ülejäänud puhkasid kodus. Arvan, et tore oli meil kõigil!

Elo Maria

No comments:

Post a Comment