Wednesday 28 October 2015

Kolmapäev, 28. oktoober

Kell pool üheksa kolmapäeva hommikul hakkasime Vanemuise alumisest parklast sõitma Võrru, et veeta seal üks töine projektipäev. Meiega liitusid ka õpilased Sillamäe projektist - Hugo Treffneri Gümnaasium on üks töökas kool ning projekte on meil käsil mitu tükki korraga. Sillamäe projekti korraldatakse meil juba mitmendat aastat ning vahetus on eriline, sest kahes vahetuses osalevas koolis räägitakse emakeelena eri keeli. Esimese asjana külastasime piiripunkti, kus meile kohapealset tutvustati. 



Edasi sõitsime Võru Gümnaasiumisse, kus sõime korraliku lõuna ning ajasime omavahel juttu. Hiljem liikusime aulasse ja alustasime migratsiooniteemalise rühmatööga, eriti huvitav oli see, et lisaks meie rahvusvahelisele projektiseltskonnale oli keelebarjäär ees ka teise Eesti grupiga suheldes - Sillamäe õpilaste emakeeleks on vene keel. Grupijuhtideks olid Võru Gümnaasiumi abituriendid. Lõpuks seletas iga rühm kogu saalile lahti mõtted, milleni üheskoos arutelu käigus jõuti. 





Peale seda jalutati koos Tamula järve äärde. Vaatasime selle maalilise järve kaldal ringi, hingasime värsket õhku ning siis sõitsimegi juba Tartusse tagasi. Kohale jõudnud, sammusime Püssirohukeldrisse, kus nautisime pidulikku õhtusööki ning viimast ametlikku projektiõhtut, vahetasime tänusõnu ja kingitusi.





Sirle Kont,
pildid Triin Ulst

No comments:

Post a Comment