Sunday 18 February 2018

tutvumine Eesti kultuuriga


Hommikul oli kell 8 koolimajas kogu grupiga kokkusaamine. Paaril belglasel õnnestus esimesel õhtul enda host'iga ära käia ka Meisterjaani kontserdil-eestlased olid selle osas natuke skeptilised, kuid belglaste emotsioonid olid igal juhul laes.

Kogunenud kõik ühte klassi, näitas Eesti delegatsioon kõigepealt meie kooli õpilase praktilise tööna valminud kooli tutvustavat videot. Videole järgnes belglaste esitlus enda koolist ja koolisüsteemist. Edasi liikusime aulasse, kus tegime n-ö icebreaking activity'teid- õhupalli jala külge sidumisest kuni vetsupaberi mänguni välja.

Lõunasöögiks otsustasime kõik turvalise valiku kasuks- läksime mcdonaldisse. Kõhud täis, oli vaja liikuda Tartu südalinnast Raadile, et külastada Eesti Rahva Muuseumi. Seal tehti meile giidiga üldine muuseumit tutvustav tuur, räägiti Eesti ajaloost ja kultuurist, ning pärast giidituuri saime ka ise natuke ringi vaadata. Eriti meeldisid väliskülalistele erinevate ajastute magamistoad, nii leidsimegi nad terve delegatsiooniga ühest nõukogudeagsest toast vedruvoodil istumas ja rääkimas, vana raadio taustal mängimas.

Peale ERMi läksime tagurpidi majja, mis oli vahva kogemus nii meie kui ka nende delegatsioonile, sest mitmed meist eestlastest ei olnud isegi uudsesse arhitektuurileiutisse sattunud.
Õhtusöök toimus peredes ja pärast seda läksime kogu grupiga Mariette juurde lauamänge mängima ja lihtsalt heade inimestega head õhtut veetma.






No comments:

Post a Comment