Monday 19 February 2018

Pühapäevane matk


Pühapäev oli perepäev. Otsustasime eestlasega, et lähme kõik koos Taevaskojasse matkama, eriti sellepärast et belglased olid Eesti loodusest vaimustuses ja imestasid, kuidas meil ikka nii palju tühje põlde ja metsi on. 
Kuna Eesti talved on karmid, olime kõik nii ennast kui ka enda belglasi ilusti soojalt karupükstesse toppinud ja korralikult emotsionaalselt eesseisvaks ette valmistanud. Igaüks võttis ise kaasa ka midagi söödavat ja kuuma teed. 
Pärast 45-minutilist kõndimist üllatusime meeldivalt, sest kui eestlastel kõigil juba varbad külmetasid, olid belglased rõõmuga valmis võtma ette veel ühe, veelgi pikema matkaraja. Näitasime neile tähtsamaid loodusvorme, rääkisime nendega seostuvaid legende ja loomulikult said ka silmad jäise allikaveega ära pestud. Üks lemmikatraktsioone oli külmunud järv, mille peal sai ringi kõndida ja pilte teha. Vaatamata külmale, märjale ja üsna ekstreemseks läinud matkale, jäid kõik siiski väga positiivseks ja vähemalt väitsid, et nautisid matka väga.
Pärast matka läksid kõik koju õhtusöögile, et õhtuseks tegevuseks ette valmistuda. Seekord oli meil plaanis bowling. Mina läksin enda belglastega mariette poole, kus mariette pere poolt valmistati meile traditsioonilist Eesti toitu, sealhulgas oli magustoiduks ka kama, mis enamuse lemmik just ei olnud, ja pakuti ka sauna. 
Õhtul mängisimegi paar tundi bowling'ut ja kuna päev oli olnud küllaltki väsitav, mindi kell 10 ilusti kodudesse tagasi et järgmiseks päevaks välja puhata.





No comments:

Post a Comment