Sunday 23 April 2017

Soomeugrine nädal täis ettevõtlust


1.päev

Projekti tegelik osa algas pühapäevaga, kui kõlalised olid reisist välja puhanud ja algas Tartuga tutvumine. Hommikul kohtusime Vanemuise ees, kust saatsime teised eestlased proovi ja mina jätkasin ungarlastega päeva. Alustasime päeva kõige tavalisemal moel ja tegime kiire linnatuuri ja jätkasime minnes kaubanduskeskusesse. Käisime vaatamas ka Lõunakeskust, kus aega parajaks tegime ja lõunatasime. 18 ajaks pidime olema kesklinnas tagasi, kus läksime vaatama Tartu Rahvatantsu kontserti, pärast mida oli juba õhtu käes ning kõik läksid enda kodudesse õhtust sööma ja magama.

2.päev

Järgmisel päeval olid kõik koos ja tegevused toimusid koolis. Alguseks õpiti läbi erinevate mängude üksteist tunda, millele järgnes tuur koolile. Tutvustati ka mõlemat riiki ning tehti kiire keelekursus. Päeva pikem osa läks linnaga tutvumiseks ning sellele järgnenud fotojahi jaoks. Vahelduseks sai lühikese pausi, sest õhtul koguneti uuesti kooli, et vaadata HTG rahvatantsurühma Tantsutallad ühitrenni.

3.päev

Kolmandal päeval, milleks oli teisipäev, toimus ilmselt külaliste jaoks kõige huvitavam tegevus, mida nad reisi jooksul kogesid, me läksime rappa. Lõviosa päevast kujuneski rappa mineku, seal oleku ja tagasituleku peale. Kooli tagasi jõudes said ungarlased enda jaoks veel ilmselt uusi kogemusi kuna tutvustasime neile sauna ja eesti toitu. Päevalõpuks vaatasime ka üht eestikeelset filmi.

4. päev

Kolmapäeval tutvusime eelkõige Eesti ettevõtlikkuse ja teadusega. Päeva alustasime tutvustusega e-Eesti kohta koolis, millele järgnes reis AHHAA teaduskeskusesse, kus anti aega avastada. Kooli lõunaks tagasi tulles saime süüa ja ka tutvustuse õpilasfirma Festera kohta. Järgnes natuke aega, et tegeleda enda PROJECT WORK –iga, mille otsa käisime SPARK keskuses tutvumas erinevate innovaatiliste firmadega, mis on tehtud Tartus ja Lõuna-Eestis. Kiire otsusena tutvustasime ka eestlaste ideed Itaalia toidust, viies nad La Dolce Vitasse.

5.päev

Viimane täispäev ungarlastega oli täis erinevaid tegevusi. Hommikul oli pinata töötuba, mida viis läbi samuti üks HTG õpilasfirma – NAFF. Peale lõunat läksime kõik Eesti Rahva Muuseumisse, kus oli aega 4 tundi tutvuda Eesti ajaloo ja pärimusega. Õhtul koolis tutvustasid kõik grupid enda PROJECT WORK ülesandeid ja lõpetasime ühesuure hüvastijätu õhtusöögiga. Korralikuks hüvastijätuks läksime aga kõik veel Katriini linnakoju ja veetsime viimase õhtu koos.

Fotojaht võib olla kõike muud kui igav

Armas Tartu veel armsamate ungarlastega
räätsamatk - põhjamaine eksootika

Soos ei ole võimalik nukker olla

Projektitööd sai ka ikka tehtud!!

Karl Erik Miller

No comments:

Post a Comment